неделя, 30 август 2020 г.

"Колкото по-чудовищно излъжеш, толкова по-бързо ще ти повярват"

onarealcase.blogspot.de


 

Трудно е да се сътвори лъжа, която обхваща цялото земно кълбо и тя да е перфектна. Рано и ли късно ще започне да се пропуква и ще се появяват течове. С напредването на спец-акцията "корона-вирус" или както аз я наричам Кромид-19 все повече маски падат и все по-ясна става лъжата и целта на това мероприятие. Независимо от това, че всеки ден предлагам факти, които оборват лъжите на мейнстрийм платените пропагандисти, независимо, че се появиха невероятни документални филми, които опровергават всички казани "истини" досега от купени "учени" и медийни експерти, хората упорито избират да вярват в лъжата и да си изграждат поведение, което не само, че не е в техен интерес, но в бъдеще ще им донесе невероятни вреди. 

Търсех отговор за себе си - защо някой ще предпочете да вярва в лъжата, която утре може да го убие и няма да избере истината? Дали защото страха, който медиите насаждат ежедневно, ежеминутно с настървено ожесточение блокира рационалната част на мозъка на хората и те не могат да мислят нормално? Дали когнитивния дисонанс пред който сме изправени и който ще доведе до невероятни актове на тирания, за които после ще съжаляваме и ще се разказвайме, така както сме го правили много пъти? 

Отговорът дойде неочаквано за мен. Намерих го в един цитат. Цитатът е от А. Хитлер в книгата Моята борба; прев. Петър Калъпчиев. изд. „Жар птица“, София, 2001 г. Ето какво казва Хитлер: 

"...колкото по-чудовищно излъжеш, толкова по-бързо ще ти повярват. Обикновените хора по-скоро вярват на голямата лъжа, отколкото на малката. Това съответства на примитивната им душа. Те знаят, че за дребното и самите те са способни да излъжат, но да излъжат за повече, май биха се притеснили. Голяма лъжа даже няма да им дойде наум. Ето защо масите не могат да си представят, че другите са способни на къде по-чудовищни лъжи, на къде по-безсъвестно извращаване на фактите. И даже когато им разяснят, че става въпрос за чудовищна измама, те все още ще продължават да се съмняват и ще бъдат склонни да смятат, че вероятно тук все пак има частица истина."

Трудно е да отречеш, че Хитлер не е разбирал от налагане на диктатура и от манипулация на масите. Вчера 29.8.2020 на демонстрацията в Берлин срещу мерките наложени за корона вируса, Робърт Кенеди-младши каза, че "силите, които стоят за ковид кризата са тоталитарни". Тоталитарните сили не боравят с дребни лъжи. Те ползват чудовищни лъжи, които и най-извратеното съзнание трудно би могло да допусне. Чудовищните измами са част от иструментариумът с който си служат психопатите, за да подчинят останалите. Изправени сме пред шайка психопати, чиято цел е дигитално поробване на хората. Можем да ги победим само, ако сме заедно и ако имаме яснота какви манипулации ползват. Бъдете въоръжени с информация, защото тя е по-ценна и от златото. 


onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

0 коментара:

Публикуване на коментар

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib