неделя, 30 август 2020 г.

Любимата техника за манипулация на психопатите

onarealcase.blogspot.de


 

Покрай стартиралите протести за сваляне на правителството на Борисов в  социалните мрежи се завъртя въпроса дали някои видни представители на проДАй България или както аз ги наричам сороспии не са претърпели метаморфоза и от ненавистни българомразци са се превърнали в патриоти (не като патриотите в парламента) и милеещи за българските национални въпроси. Спекулираше се с факта, че ако преди са си позволявали непристойно отношение към Апостола, то сега на протестите развявали неговия портрет, носели българското знаме.  Моят колкото кратък, толкова и категоричен отговор на този въпрос е: НЕ! Защо? Защото всички сороспии са инструмент в ръцете на тези, които им плащат и съответно ги употребяват. Те изпълняват поръчки. Нямат собствено мнение, убеждения или идеали.  Ще изпълнят това за което им се плати и ще бъдат верни на господаря си, докато им плаща.

Самото име с което ги наричам подсказва кой ги управлява – Сорос. Сорос е един от психопатите, който прилагайки техники, които са характерни за психопатите, за да може да упражнява власт, да диктува и да налага възгледите си в различни държави. Сега ще ви разкажа за една от любимите техники за манипулация на психопатите, а именно gaslighting. В случай, че ви стана интересно, да продължим.

Терминът gaslighting няма точен превод на български език, но най-близо е думата „затъмняване“. Gaslighting (от английското заглавие на пиесата „Газова светлина“ написана през 1938г.) е форма на психологическо насилие, чиято основна задача е да накара човек да се усъмни в адекватността на възприятието си за заобикалящата го реалност. Това е  психологическа манипулация, предназначена да ви накара да чувствате  "дефектни".  През 1940г пиесата е екранизирана с участието на Anton Walbrook и Diana Wynyard   а през 1944г се поява друга версия, но тук в ролите са Charles Boyer и Ingrid Bergman.

Затъмняването (газлайтинг) е форма на емоционално насилие, което бавно подкопава способността ви да правите преценки.  Gaslighting е системно изгубване на представата за себе си, докато не започнете да поставяте под съмнение всяко свое действие. Това е пагубен процес за индивида, защото той започва да вижда реалността изкривена и това го води до почти психологическа парализа и го превръща в дезориентирана, тревожна жертва. Потърпевшите спират да се доверяват на инстинктите си, преценките им стават напълно погрешни и така манипулатора може лесно да злоупотреби с тях.

Благодарение на социалните мрежи нивото на нарцисизъм в обществото нараства всеки ден, броят на психопатите ще се увеличава и все по-често ще започнем да чуваме този термин "gaslighting" и то в контекста на социални и политически ситуации. Коя е първата стъпка при тази манипулация? Да се посее чувството на съмнение. Манипулаторът извършва две действия, които взаимно си противоречат и се изключват и ако нормален човек все се опита да ги свърже, то тогава той или ще се усъмни в здравия си разум или ще ги отрече, защото са несъвместими.

Как смятате дали един и същи човек е способен да финансира две каузи, които взаимно се изключват? Няма ли да започнете да се съмнявате, че нещо не е наред с вас, ако изведнъж се окаже, че „реномирана личност“ (според мейнстрийма) налива пари за идеи, които са диаметрално противоположни?

Хайде да се пренесем в Италия и да разгледаме един пример. Наскоро в Италия се основа поредната партия, която ще настоява за излизане на страната от Европейския съюз  и еврото. Нейният основател е Gianluigi Paragone, а името на партията е Italexit. Разбира се партията е категорично и против имиграцията от която Италия от години страда. Мейнстрийм медиите я лансират като партия, която ще се бори за суверенитета на Италия. До тук нищо странно ще кажете. До появата на Luca Donadel – млад, мислещ италианец, който сам прави разследващи видеа и представя информация, която някак си убягва на „платените професионалисти“. Luca Donadel симпатизира на идеята за излизане на Италия от европейския съюз и еврото и решава да потърси повече информация за новосъздадената партия. Домейнът на партията Italexit.it е регистриран от английската компания New Europian Media Limited, а техният сайт myownmedia.co.uk се оказва общност, която подкрепя идването на повече мигранти и бежанци в Европа. WTF – ще възкликнете вие, точно както го прави и самият Luca Donadel. Тук е видеото на което има български субтитри – трябва да ги заредите от настройки, ако не се появят автоматично. 

Оказва се, че в Италия има респективно сайт, който се казва Stranieriinitalia.it (чужденци в Италия) и негов основател е Gianluca Luciano. Добре как е възможно сайт, който да лобира за повече чужденци в Италия и партия, която да настоява за точно обратното да бъдат управлявани от една и съща компания? Става още по-интересно, когато се оказва, че личния сайт - ilparagone.it на създателя на новата партия Italexit, има в имейла на администратора разширение на домейна myownmedia.co.uk! В сайта на новата партия Italexit има секция в която желаещите могат да се регистрират и да дадат голямо количество лични данни. Luca Donadel установява, че компанията, която съхранява данните на регистрираните е InMovimento Srl. В търговският регистър, който е публичен се оказва, че съдружници на тази компания са, внимание: Gianluigi Paragone и Gianluca Luciano.  Да повторим – първият е основател на партия, която ще настоява да се спре бежанския и мигрантския поток към Италия, а втория си изкарва прехраната като внася бежанци и мигранти в Италия. Започвате ли да се чувствате дезориентирани и объркани? Не бързайте. Историята продължава. След като прави видео в което посочва откритияти си Luca Donadel получава отговор от основателя на партията Italexit, Gianluigi Paragone. И тук става още по-интересно. 

Прилагам линк към видеото, отново със субтитри на български език

Gianluigi Paragone твърди, че той е използвал услугите на Gianluca Luciano в ролята му на брокер, за да може да закупи домейна, който му е бил необходим, за да регистрира партията, а именно Italexit. Същият твърди, че той не подкрепя миграцията, не е соросоид и Сорос не го финансира. Работата е там, че в първото си видео Luca Donadel никъде не спомена или намеква името на Сорос или неговата организация Отворено общество. От друг сайт на радикалите в Италия става ясно, че съдружника на основателя на новата партия в Италия, Gianluca Luciano е участвал в много събития, които са финансирани от Отворено общество на Сорос. Има ли логика двама съдружника Gianluca Luciano и Gianluigi Paragone да развиват дейности, които взаимно да се изключват и въпреки това да имат съвместен бизнес? От фактите представени от проучването на Luca Donadel става ясно, че зад новата политическа партия стои английска компания, която се занимава с внос бежанци и мигранти и се финансира от Сорос.

Какво се случва междувременно в България? Фалшивите медии на розово-бузестия олигарх щедро финансирани от същия Сорос публикуват статия в която твърдят, че „Сорос е изключително притеснен, че Италия може да излезе от Евросъюза“. Представете си, че вие четете тази статия. С какво впечатление ще останете? Точно така – с мисълта, че Сорос е последния човек, който иска излизането на тази държава от Европейския съюз. 


После попаднете на разследването на Luca Donadel в което виждате факти, че всъщност той е пряко замесен в създаването на политическа партия, която ще се бори за излизането на Италия от Евросъюза. Тук здравият ви разум ще изпадне в тотален нокдаун и ще започне да се съмнява, че действително е здрав! След това ще прочетете за неочакваната метаморфоза на сороспии, които от върли противници на Апостола изведнъж се превръщат в негови фенове. Дали? Не. Сорос плаща. А за тях това е достатъчно основание. Има ли други такива проекти Сорос, които по логиката на здравия разум би трябвало да се изключват? Да. Той финансира с еднаква охота както ислямизирането на Европа, така и налагането на либералната доктрина на стария континент. Трудно ще намерите две толкова самоизключващи се доктрини.

Да си припомним препоръките от една друга организация – СЗО – купена и контролирана от Бил Гейтс. Спомняте ли видеото на техния сайт в което твърдяха, че маските са напълно безсмислени срещу коронавируса и след това препоръката да се носят? Колко пъти си промениха мнението по въпроса дали индивид, който веднъж се е сблъскал с вируса, може отново да се разболее? Когато първо ви уверяват, че единствената правилна мярка е lockdown- а, а след това прочетете статия, че lockdown-а е огромнагрешка, това е пример за gaslighting.

„Затъмняването“ има специфична форма и злоупотребата е отлично структурирана. Не всеки, който лъже или използва манипулативна информация, прилага „затъмнение“, но всеки, който реши да приложи тази техника ще лъже и ще манипулира опонента си. Хората, които са били подложени на тази техника губят способността да се доверяват на себе си и не могат да правят трезви оценки. 

Ваксината срещу тази манипулация е първо да сме наясно със значението на термина, след това как работи тази техниката на манипулацията и как жертвата губи ориентация и чувство за собствената си значимост. 

Информацията е оръжие в наши дни и когато сме изправени пред психопати, само доброто въоръжаване ще ни помогне да ги победим.

 


paypal.me/goodinsight

onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

0 коментара:

Публикуване на коментар

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib