събота, 16 юли 2022 г.

Светът е голям и нИщИ дебнат отвсякъде

onarealcase.blogspot.de


 

- Ооо... и аз много обичам да чета. А ти имаш ли си любима книга?

- Имам, да - "1984."

- Ихаа... и що са толкова много?

 


Няма да се лъжем. Книгата на Джордж Оруел „1984“ от две години се наложи като наша реалност. На мислещите и запазилите здравия си разум ни се налага да използваме новоговор, за да можем да преодолеем жестоката цензура с която „полицията на мисълта“ се опитва да ни заглуши. След като въведох думата сороспия = соросоид + уруспия (лека жена) е време да добавя още една интересна дума: нИщИ.

нИщИ наричам хора или организации, които са нищо, но много искат да бъдат нещо и от това тяхно желание в съчетание с тяхната немощ се раждат нИщИ-те.

За да можете да разберете същността на нИщИ-те ще ви разкажа за два интересни експеримента. Единият е на компютърния инженер Лорен Карпентър, а другия на математика Стивън Строгац (Steven Strogatz) .

Преди да продължа съм длъжна да заявя, че ако някой – било то самостоятелно лице или организация – се разпознаят в описанието на нИщИ-те това си е изцяло и само тяхна отговорност.

През 1991 г. Лорен Карпентър (съосновател на Pixar) извършва интересен експеримент. В голяма кинозала влизат хора, които откриват, че на седалките им има оставени интересни малки устройства. Всяко устройство е било с две различно оцветени страни – една червена и една зелена страна. Никой не е имал представа за какво служат те.

Изведнъж светлините угасват и на екрана се появя поле и бяла топка – както в играта на пинг-понг. Публиката осъзнава, че посредством устройствата може да контролира движението на топката на екрана. Когато устройството е със зелената страна нагоре, топката се движи нагоре, когато се смени с червената страна нагоре – тогава топката започва да се движи надолу.

Изведнъж хората разбират,  че могат да действат сплотено, като единно цяло и да контролират движението на топката. Всеки в залата действа като индивидуалност,  защото всеки решава сам какво ще направи – дали ще държи устройството с червената страна нагоре и или със зелената.  Нека видим и самия експеримент:

Получава се ред, който движи топката синхронно по екрана. Няма никаква йерархия, но хората успяват да формират подсъзнателен консенсус без някой да ги контролира или да им нарежда.

Такъв експеримент и резултатите от него са кошмар за всеки нарцис или психопат. Желанието на последните е да упражняват контрол върху хората и постоянно да им обясняват, че те сами не могат да се контролират и ако се опитат да действат заедно с други хора ще загубят собствената си индивидуалност. Всъщност могат и експериментът на Карпентър е доказателство за това.



Когато БАДЖ стартира подписката за излизане на България от СЗО, ние постъпихме по същия начин – предоставихме на хората документи, те се запознаха с целта и започнаха да се организират.  Нямаше нужда някой да ги наставлява, да им раздава заповеди или да им обяснява, че ако не слушат неговите интернет излияния няма да могат нищо да направят. Получи се  невероятен консенсус, който накара хора от различни държави да действат като индивиди, но обединени в  обща цел. Това изключително много подразни нИщИ с изявен нарцисизъм и те изпаднали в логорея се хвърлиха да обясняват как включването в такива каузи и обединяването ще изличи индивидуалността на човека. Няма да изтрие индивидуалността, разбира се. Това е поредната манипулация на нарцисистите. Единственото, което може да се случи е на такъв индивид да  му отпадне нуждата да следва някой нарцис  за съвети и напътствия и нарциса да изпадне в перманентен глад и невъзможност да нахрани Егото си. Всеки, който се  опитва да ви убеди, че ако се присъедините към дадена кауза или организация ще навреди на вашата индивидуалност, всъщност дълбоко не разбира основните природни закони и е роб на Егото си.

И като казах основните закони на природата нека разгледаме един интересен феномен, който отдавна вълнува умовете на учените: стремежът на природата да въдворява определен ред. Оказва се, че съществуват механизми по които се създават правилни структури и процеси както в живата, така и в неживата материя.

Иън Кюзан,  изследовател от Оксфорд създава компютърен модел , който показва как действат рояците. Има три прости правила на които те се подчиняват :

  •        Всички индивиди усещат само най-близките си съседи
  •      Всички индивиди имат тенденция да се подреждат
  •      Всички те се привличат един от друг, но се опитват да се държат разделени на малко разстояние.

Въз основа на тези правила , автоматично се получават рояци, подобни на рибни пасажи или на птичи ята. Има и четвърто правило : когато се появи хищник, трябва да се махнат от пътя му. Птиците се разпръскват, но след това се задейства правилото за привличане и те отново се събират.  

Математикът Стивън Строгац търси причините, които пораждат синхрона. В своята презентация в TED  той дава примери как ята от същества (птици, риби, светулки) успяват да се синхронизират и да действат като едно цяло. Никой не дава заповеди на никого. Мощната тенденция към синхрон се простира и в сферата на обектите. Във Вселената действа неотменна тенденция към спонтанен ред.

Когато на маса поставим два метронома и ги пуснем,  за момент те ще се синхронизират, но после отново ще се разминат в начина, по който отброяват. Причината за това разминаване е, че те не си комуникират. Ако същите метрономи са сложени на подвижна платформа те започват да работят в синхрон

След като БАДЖ обяви инициативата за подписка с която България да излезе от СЗО към нея се присъединиха редица организации. Ето техния списък тук:

1.      ГС „Свободата е отговорност – Гражданите в действие“

2.     Обединение 29

3.      „НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗА ЗАКРИЛА НА БЪЛГАРСКИТЕ ДЕЦА И СЕМЕЙСТВА“

4.     „ДВИЖЕНИЕ БЪЛГАРСКО СЕМЕЙСТВО“ 

5.     „БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“ София

6.     “БРЦК - Български родителски централен комитет”

7.     НГИ „ГРАЖДАНИ В ЗАЩИТА НА СЕМЕЙСТВОТО И ДЕЦАТА“

8.     „ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО“

9.     „НАЦИОНАЛНА ГРУПА ЗА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА НА БЪЛГАРИЯ“

10.  НГИ „СИСТЕМАТА НИ УБИВА“

11.   „ИНФОРМИРАНИ РОДИТЕЛИ“

12.   „ЗА НАЦИОНАЛНОТО ДОСТОЙНСТВО“

13.   „Граждански коректив на властта“

14.   „СТОП СЕТА“

15.   „РУСЕ -  БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

16.  „СМОЛЯН - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА – БРОД“

17.   „БЛАГОЕВГРАД- БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА – БРОД“

18.  „ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД“

19.   „ПЛОВДИВ - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

20.  „ПРОТЕСТИ БЛАГОЕВГРАД“

21.   „ШУМЕН - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД”

22.  „СЛИВЕН - ДА ЗАПАЗИМ БЪЛГАРСКОТО СЕМЕЙСТВО! “

23.  "КЮСТЕНДИЛ-БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД"

24.  „НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ ЗА ДЕЦАТА И СЕМЕЙСТВАТА“

25.  „ПЛЕВЕН- БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

26.  „СТАРА ЗАГОРА - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

27.  „ВЕЛИКО ТЪРНОВО - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

28.  „ВИДИН - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

29.  „ЯМБОЛ - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

30.  „ДОБРИЧ - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

31.   „ВРАЦА - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

32.  „СЛИВЕН - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

33.  „ПЕРНИК - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

34.  „КЪРДЖАЛИ - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

35.  „БАНСКО-РАЗЛОГ БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

36.  „БУРГАС - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

37.  „КРЕСНА - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

38.  „ДУПНИЦА - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

39.  „ВАРНА - БЪЛГАРСКИЯТ РОД ОБЕДИНЕН ЗА ДЕЦАТА - БРОД“

40.  „РАЗГРАД Е ПРОТИВ ВМЕШАТЕЛСТВОТО В СЕМЕЙСТВАТА“

41.   Многобройни физически лица

42.  Нашите приятели Кирил Вълчев – Скалата, Силвия Кацарова, Певицата Рени, адвокатите – общественици Ростислава Жекова и Атанас Бояджиев

Следвайки законите на природата за спонтанен ред хората се само организираха и процесът тръгна плавно. 

В един момент както във вица за българите : „Какво е един българин? Хайдутин. Какво са двама българи? Чета. Какво са трима българи? Чета с предател.“ така и в нашето ято се открои една организация, която направи опити да деструктурира процеса, да внесе интриги и да урони престижа на членове на БАДЖ. 

Напълно нормално е когато има съпротива, „елитът“ да се опита да създаде организирана опозиция. Тя ще изглежда почти като хората, които не искат да приемат бъдещия дигитален концлагер и ще се опитват да говорят като тях, да им спечелят доверието и после да насочат тези съпротивляващи се хора към кошарата в която глобалистите искат да ни вкарат. Когато се стартират такива процеси, които са основани на спонтанното умение на хората да се самоорганизират,  тези подставени опозиционери няма как да прикрият истинската си същност и ще започнат да се държат деструктивно и ще нарушат синхрона. Точно по това ще познаете кой всъщност за какво се бори и какво цели.

 

Да се противопоставяш на Вселенските закони те обрича на провал в дългосрочен план. Може да спечелиш битка,  две, но нямаш шансове да победиш във войната, когато вървиш срещу самата същност на природата.


Хората са същества със свободна воля, нямат нужда от проповедници или наставници и могат  да действат заедно, в синхрон, като запазват собствената си индивидуалност. Не позволявайте никога на нИщИ-те да ви убедят в противното, защото никой досега не е печелил битката срещу природата. Останете верни на себе и никога не се съмнявайте в огромната сила с която разполагате като свободен човек.

 

 

 


onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

0 коментара:

Публикуване на коментар

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib