неделя, 13 март 2022 г.

Препрограмиране на ума чрез цветовете

onarealcase.blogspot.de

 



Ние сме в разгара на война. Не е третата световна война. За мен е първата световна ментална война, защото тук обект на прицел е умът на хората. Враговете са известни – психопати, чиято цел е пълен контрол върху човешката ни същност и превръщането ни в трансхуманистични същества.

Професор Матиас Десмет (професор по клинична психология и магистър по статистика към университета в Гент, Белгия) обясни, че в момента човечеството е подложено на масова психоза с цел да се постигне феноменът наречен „стадност“ или „образуване на тълпа“ което е целта на всеки тоталитарен режим. (Линк към статия с твърденията на проф. Десмет)  Тук е видеото на английски с него :

Четири условия са необходими да бъдат налични, за да се постигне тази „стадност“ и благодарение на ПЛАНдемията те и се превърнаха в част от ежедневието на милиони хора.

1. Социална изолация в големи мащаби

2. Налагане на схващането, че животът е лишен от смисъл

3. Наличието на обща и неопределена тревожност

4. Обща, неадресирана агресия, често породена от горните три условия.

Това са необходимите „подправки“ чрез които да превърнете едно общество в тълпа в която всички стават еднакво глупави.

Редица документи и факти говорят, че тази ментална война срещу човечеството е била отдавна подготвяна и внимателно планирана. Щом войната е ментална няма начин да не се ползват и други достижения на психологията и знанията за тях.  Всеизвестно е, че цветовете са форма на невербална комуникация и присъстват навсякъде в нашето ежедневие. Те предизвикват определени емоции у нас и ни съпровождат още от раждането ни – например в много общества синьото се използва за малки момченца, розовото за момиченца. Цветовете не само са в състояние да променят нашите настроения  и чувства, но и да ни окажат физическо въздействие.

Много често ние не обръщаме внимание на цветовете, които ни заобикалят, но това не означава, че нашето подсъзнание не ги улавя или че не са спрели да въздействат върху ума ни. Има различни интерпретации на цветовете и какво точно означават. Казват, че жълтият цвят е най-забележимият от всички и той може да предизвика различни отрицателни ефекти като повишена раздразнителност,  гняв, по-високи нива на агресия, повишено чувство на възбуда. Синият цвят понякога може да изглежда леден, далечен или дори студен по отношение на негативните емоции, които може да породи у нас.

Един видеоблогър публикува материал в който направи сравнение между цветовете с които бяхме „бомбардирани“ през последните две години и това, което в момента се натрапва чрез пропагандата за Украйна. Нека видим малко снимки, за да си припомним:


 





Как мислите – случайно ли е,  че цялата маркетингова кампания на ПЛАНдемята беше преобладаващо в жълто-синя гама и сега пропагандата за Украйна е отново в същите цветове?

Дали и тази „война“ не е била планирана, точно както и самата ПЛАНдемията?

Да се върнем отново на значението на цветовете : установено е, че бебетата плачат повече, ако бъдат оставени в стаи чиито стени са боядисани в жълто. Жълтата дължина на вълната е относително дълга и по същество стимулираща. В този случай стимулът е емоционален, следователно психологически жълтото е най-силният цвят. Правилното жълто ще повдигне духа ни и самочувствието ни; това е цветът на увереността и оптимизма. Твърде много от него може да доведе до рязко спадане на самочувствието, пораждайки страх и безпокойство.

Синьото е цветът на ума и по същество действа успокояващо. Силният нюанс на синьото ще стимулира ясна мисъл, а по-лекият ще успокои ума и ще помогне за концентрацията. Това е цветът на ясната комуникация. Другата страна на монетата е, че  може да се възприеме като студен, безчувствен и неприветлив.

Спомняте ли си слогана на ПЛАНдемията „We're All In This Together" – всички сме заедно в това. Да изброявам ли кои са тези „всички“? ЕС, НАТО, Световния икономически форум, Холивуд, банките, фармацевтични картел, Зеленски, Путин, Байдън….

Цветовете са мощен инструмент за комуникация и се използват за да ни програмират да действаме по определен начин.  Оказва се, че знанията за тях могат да бъдат приложени, за да се препрограмира нашето съзнание без самите ние да си даваме сметка за това.

Това за мен е поредното доказателство, че сме в разгара на първата световна ментална война. Всяко разобличаване на методите и начините, които прилагат върху нас, за да ни манипулират отслабва противника и ни прави по-защитени срещу неговите атаки.

 


onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

0 коментара:

Публикуване на коментар

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib