сряда, 30 декември 2020 г.

Професор от Tübingen напусна Академията на науките

onarealcase.blogspot.de

 




Германска академия по естествени науки "Леополдина" (Deutsche Akademieder Naturforscher »Leopoldina«) : професор от Tübingen напусна Академията на науките

Thomas Aigner е професор по геология в университета в Tübingen и в писмо публикувано на 27.12.2020 той заяви, че напуска Академията на науките в Майнц в знак на протест заради „ненаучни“ мерки срещу коронавируса.

Ето каква формулировка представи той:

An den Präsidenten der Akademie der Wissenschaften und der Literatur in Mainz

Herrn Prof. Dr. Reiner Anderl

Zur Kenntnis:

Herrn Prof. Dr. Burkhard Hillebrands

Vizepräsident, Mathematisch-Naturwissenschaftliche Klasse

Mitglieder der Mathematisch-Naturwissenschaftlichen Klasse der Akademie

der Wissenschaften Mainz

Herrn Prof. Dr. Gerald Haug

Präsident der Nationalen Akademie der Wissenschaften Leopoldina



Скъпи колеги,

С голямо учудване, дълбока загриженост и дори недоумение, прегледах внимателно"7. adhocStellungnahme"доклада на Националната академия на науките »Leopoldina« от 8 декември 2020 г. Според мен този доклад не е на равнището на за честна, критично претеглена наука, ориентирана към службата и благосъстоянието на човека. Нямам никаква медицинска експертиза.Като учен, ангажиран с нищо друго освен с чистата истина, аз си позволявам да говоря.Чувствам се много разтревожен от няколко точки:

1. На 27 ноември 2020 г. група от 22 международно признати експерти представи следния доклад за PCR теста, връзката на „пандемията“, за списание Eurosurveillance: „Външен партньорски преглед на RTPCR теста за откриване наSARS-CoV-2 показва 10 основни научни грешки на молекулярно и методологично ниво: Последствия за фалшиво положителни резултати ".Цитат: "Това силно поставя под въпрос научната валидност на теста".Също така сериозната забележка: „Не се споменават сериозни конфликти на интереси на авторите“.(https://cormandrostenreview.com/report/?fbclid=IwAR2CQxPzDZJmH52mwsQj9aer6AZt5c6Fo_YWjHQdBtB6PxVa1jGzdSo7ApI).

2. PCR тестът е основата за обосноваване на обявяването за „пандемия“, а RKI, политиката и медиите отчитат положителните резултати от теста като така наречените „нови инфекции“ всеки ден.Според 22 независими рецензенти тестът съдържа "няколко научни недостатъци, грешки и недостатъци".Посочено е недвусмислено: „тестът (е) неподходящ като специфичен диагностичен инструмент за идентифициране на вируса SARS-CoV-2 и за извеждане на заключения относно наличието на инфекция“. Не е ли очевидно, че тук има изключително сериозен проблем, който всъщност трябва да разтърси цялата "пандемия"?За мен е неразбираемо защо нито Leopoldina, нито други академии включват този обоснован доклад и искат или инициират допълнително, задълбочено и научно ясно разяснение.

3. Въз основа на тази „пандемия“, оправдана от много съмнителен тест, сега ще започне кампания за ваксинация в световен мащаб в безпрецедентен мащаб; и то с ваксини, които никога не са били тествани и са разработени с безпрецедентна скорост.

С оглед на първите съобщени сериозни странични ефекти и след предупреждения от известни експерти, става ясно, че напълно новите РНК ваксини досега не са адекватно тествани, особено по отношение на дългосрочните ефекти. Защо академиите мълчат по такива екзистенциални въпроси?

4. Проблемните аспекти на изявлението на »Leopoldina« дори са посочени от "Welt" в опустошителен анализ (https://www.welt.de/kultur/plus222264910/Angela-Merkel-und-das-Leopoldina-Desaster.html). Цитат: "Щетите, нанесени от научните служители, са огромни".

5. Между другото, понастоящем има няколко изявления на лекари, които са диаметрално противоположни на доклада на»Leopoldina« .Така напримерпредседателят на управителния съвет на Националната асоциация на задължителните здравноосигурителни лекари Prof. Gassen, че нареденото сега твърдо заключване ще се провали (https://www.berliner-zeitung.de/news/kassenaerzte-chef-harter-lockdown-wird-scheitern-li.126568).

Инфекциологът Prof. Schrappe изясни, че цялата политика на Lockdownе окончателен провал: (https://www.focus.de/gesundheit/news/matthias-schrappe-im-focus-online-interview-medizin-professor-lockdown-politik-ist-endgueltig-gescheitert-das-raecht-sich-bei-impfung_id_12780854.html).

6. Надявах се, че Академията на науките и литературата в Майнц, като важна сестринска организация на Националната академия на науките, ще коментира критично изявлението на »Leopoldina«. За съжаление това все още не се е случило. Не са ли академиите пазители на чистата наука, а също и на свободата на науката?

Дали този може би фон, не е особено предизвикателство именно за почтените академии, който е все по-повлиян от финансиране от трети страни и огромното влияние на мощни лобистки интереси (напр. Фармацевтичната индустрия)?

Наистина ли задачата на академия като »Leopoldina« е да подхранва тактиката на страха, който стартираха медиите и политиката?

7. Къде е предишният общ дискурс с балансирана оценка на понякога твърде противоречивите твърдения на учени и лекари от различни дисциплини, юристи, психолози, социолози, икономисти и философи? Защо няма реакция от страна на академиите, когато през последните месеци гласове на признати експерти (често с международна репутация), които формулират оценки, които се отклоняват от стандартния разказ, понякога дори му противоречи диаметрално, се игнорират, маргинализират, дори клеветят, цензурират ги и трият в социалните медии? Защо няма реакция от академиите, когато конституционното право на свобода на науката и свободата на изразяване, както и други основни права, се потъпкват?Нима Германия не е научила нищо от историята?

След като правителствата, налагайки поредния „твърд Lockdown“, се позоваха на този, по мое мнение фатален доклад на Националната академия на науките, както и въз основа на изброените по-горе точки, реших след внимателно обмисляне да предприема определено необичайната стъпка като израз на личния си протест да се оттегля от Академията на науките в Майнц.

Не мога да се примиря с това, че съвестта ми е част от този тип наука. Искам да служа на наука, която се ангажира и е основана на честни факти, балансирана прозрачност и цялостна човечност.



Mit freundlichenGrüßen

Prof. Dr. Thomas Aigner

Department of Geosciences

University of Tuebingen

Sigwartstrasse 10

D-72076 Tuebingen

Germany

 Линк към писмото на проф. Thomas Aigner

https://egon-w-kreutzer.de/wp-content/uploads/2020/12/Aigner-Austritt-1.pdf



В заключение: не знам за вас, но хора като Prof. Dr. Thomas Aigner са тези, които ще взривят плана на психопатите, въпреки неистовите крясъци на pressтитутки, политичеки мъпети и платени глашатаи за Контролавируса! Честните, почтените и нормалните хора са повече и не само трябва да спрем това, но и да изградим система в която никога това да не може да се повтори. 



onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

5 коментара:

  1. Направили са някаква годост и всички връзки водят към: https://draft.blogger.com/about/#

    ОтговорИзтриване
  2. Браво!
    "Искам да служа на наука, която се ангажира и е основана на честни факти, балансирана прозрачност и цялостна човечност."

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте, Таня.Снощи за първи път прочетох Ваш превод. Аз самият не работя с немски и преводите Ви на български са много ценни. Да сте жива и здрава, и дай Боже да намерим сили да преборим някак това страшно зло. Тъй като цинизмът е откровен и отдавна вече държавнически, човешките сили отслабват и отново (поне на мен) ми прозвучават словата на "гръмовния син": "Поради умножението на беззаконието, у мнозина ще пресекне любовта". Желая Ви всичко добро, което идва с идещите пресветли дни.

    ОтговорИзтриване
  4. п.п. За мен е знаменателно как децата вече казват на бащите и майките си: "Защо нямаш зелен сертификат, тате? Ваксинирай се и ще имаш!" Диавол от гръцки означава "разхвърлящ" в различни посоки. Когато домът се разхвърли, ТЕ вече печелят. Последният сигнал, обаче, винаги го дава съдията. ЗДРАВЕЙТЕ, Таня

    ОтговорИзтриване

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib