четвъртък, 10 септември 2020 г.

Италианският вирусолог Pregliasco, относно спирането на ваксината на AstraZeneca

onarealcase.blogspot.de


 

Италианският вирусолог Pregliasco, относно спирането на ваксината на AstraZeneca

"Нежеланата реакция към ваксината е възпаление на гръбначния мозък"- това е сериозна потенциална нежелана реакция, проявена от пациент, който се е подложил на проучването на  AstraZeneca. Поради тази причина биофармацевтичната компания реши да прекрати всички клинични  които разработва с Оксфордския университет. Италианският вирусолог Fabrizio Pregliasco от Миланския университет също, че „това може да има доста тежки последици, пареза например, която може да бъде и временна“.

Трябва да се разбере дали тази реакция е свързана с ваксината, с която AstraZeneca експериментира, уточнява вирусологът.

Означава ли това, че времето за получаване на ваксината неизбежно ще се удължи? „Не е сигурно - отговаря вирусологът - Трябва да видим колко време е необходимо, за да установим дали има корелация между възпалението на гръбначния мозък, установено при пациента, и прилагания ваксинен препарат“.

Що се отнася до спирането, „тя не трябва да се разглежда като негативен и тревожен аспект, който неизбежно ще отбележи провала на този проект, а демонстрацията, че се обръща голямо внимание на всички стъпки на изследването, дори в тази ситуация, в която искаме да ускорим и да получим резултати възможно най-скоро, за да получите ваксината срещу вируса Sars Cov2 - продължава вирусологът - Малко е казано за фаза 4 „приемане на лекарство и дори в тази фаза е необходимо да се изследва дали съществува или не реална връзка между възникналото събитие и докладването и прилагането на ваксинния препарат“.

onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

0 коментара:

Публикуване на коментар

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib