четвъртък, 13 август 2020 г.

Невежеството, като глобална пандемия

onarealcase.blogspot.de

 


Кое направи възможно светкавичното разпространение на страха от пандемия с последващия срив на икономиките?

– Пандемията от невежество по отношение на причините за болестите, която е най-стряскащото в случая, и фатално.

Глобално преобладаващото невежество по най-важното за всички – здравето – е един от най-големите абсурди в 21-ви век:

– от една страна – бурен научен и медицински прогрес, наличие на световна информационна мрежа под ръка на всеки,

– от друга страна – първобитна представа за болестите, и в резултат все по-болно и по-болнаво население.

Благодарение на това невежество мнозинството от населението изпада в страх, стрес, не може да направи адекватна преценка и с готовност се приемат всякакви ирационални, нелогични, безсмислени и чисто вредни „мерки“.

Повече от век невежеството умело, целенасочено и твърдо се поддържа чрез дезинформация и криене на истината. Постоянно, отвсякъде, по официални медии, от най-висши инстанции се набива представата за човека като за едно слабо и безпомощно създание, дефектно по природа, жертва на „неизбежни“, „връхлитащи“ го болести. Никой не се замисля как така единственото разумно същество с неговите познания, умения, хигиена, лекарства и пр. е единственото болно животно на планетата, и то свръх-болно. Как е възможно при хората да има десетки и стотици болести, а при животните да ги няма? Все едно няма и никога никой нищо не е чул за онова средство осигурило живота и здравето на всичко живо през милиони години, включително и на човека. Така наречената имунна система, която в момента е тотално официално захвърлена и забравена. За единствено спасение се лансират медикаменти и ваксини. Просто защото в тях е печалбата. А хората забравят в каква система живеят в момента. Няма печалба – няма интерес – няма реклама, няма споменаване.

 

Схема на порочния кръг на човешкото нещастие: невежество > болести > търсене на медикаменти > повече болести > повишено търсене на медикаменти и други удобни медицински средства > повече печалба за печелившите от тях > повече подкупени медии и управляващи > по-успешно насаждане на невежеството – и кръгът се затваря.

Всичко пречещо на печалбата се дискредитира, отхвърля, оборва, напада и потъпква.

За съжаление това става възможно благодарение на човешкото лекомислие, нежелание за поемане отговорност за здравето, за промяна на навиците

Български лекар преди 20 години е писал: „Основна грешка на хората е, че са оставили друг да се „грижи“ за здравето им. Най-лесният и устройващ ни начин е да търсим причината за появата на болестите извън нас – независимо дали това ще е вирус, бактерия или някакъв друг фактор от околната среда. Тази тенденция към съзнателна самозаблуда, за да избегнем по този начин отговорността към самите себе си и усилието, необходимо за промяна, е в основата на неблагополучията на човешкия род. Хората искат, без да полагат никакви грижи за здравето си, да бъдат винаги във форма, ако е възможно, само с помощта на някое хапче“ Или ваксина.

Все пак откритото за причините за болестите през последните 100 и повече години се знае вече от известна част от населението, но от настоящите събития ясно следва, че тази част по целия свят е прекалено малка. Простите причини са: неправилно хранене (възприето още от хилядолетия); и все по-тежкия допълнителния токсичен товар от съвременните фактори. Ролята на храната като основа за здравето е установена от десетилетия.

Десетки от тези, които са си направили труда да разучат и са се излекували от официално „нелечими“ болести и инфекции или лекуват такива (като лекари) са написали книги с надеждата хората да се опомнят – Лидия Ковачева, Пол Брег, кардиологът Уилям Дейвис, д-р Уестън Прайс, д-р Батмангелидж, Малахов… Лекари и природолечители изнасят лекции, пишат статии, книги – Петър Дънов, М. Папазова, Петър Димков, Сюзън Хъмфрис, Джозеф Меркола, Томас Леви, Барбара О’Нйил… Иска се малко интерес и малко воля за спазване на елементарни правила, всъщност известни на медицината отдавна, но в момента тотално забравени и захвърлени.

Крайно време е хората да разберат, че отговорността за здравето им е основно в собствените им ръце, да не търсят вината извън себе си, да критикуват и обвиняват за криза, за която те сами са допринесли значително.

Ясно е, че е наложително някакво образоване – от страна на медии, политици, учени – това ще е от полза и за тях, и за техните деца, семейства, за всички. Истинските решения няма да дойдат от най-отгоре.


onarealcase.blogspot.de / Автор

"Глупавият проумява само онова, което вече е станало" – Омир

0 коментара:

Публикуване на коментар

Coprights @ 2016, Blogger Template Designed By Templateism | Templatelib